Navigation Menu

Șase fotografii din Ploieștiul comunist care au făcut înconjurul internetului

Observatorul Prahovean a publicat recent topul celor zece locuri din Ploiești care apar cel mai des în fotografii în prezent.

Din dorința de a completa tabloul orașului jugrăvit de publicația prahoveană cu cele mai importante zone din oraș, mai jos trec în revistă șase fotografii din Ploieștiul comunist care au făcut înconjurul internetului prin intermediul paginii de Facebook Iubesc Ploiestii. Fiecare fotografie în parte s-a bucurat de aprecierea internauților prin mii de like-uri și sute de redistribuiri:

Piața 16 Februarie la mijlocul anilor ’60

Cinemascopul la finele anilor ’60

Cartierul Nord la mijlocul anilor ’70

Magazinul universal Omnia la mijlocul anilor ’70

Magazinul universal BIG la finele anilor ’70

Galeriile Comerciale la finalul anilor ’80

Comparând imaginile din trecut cu cele din prezent, constatăm că zona Pieței Victoriei și a Pieței 1 Decembrie 1918 (Gării de Sud) apar constant în fotografiile realizate în Ploiești.

După părerea ta, care este cel mai fotografiat obiectiv din oraș?

Corneliu Eugen Moraru a fondat grupul de iniţiativă „Iubesc Ploieștii” în septembrie 2010. În vara lui 2013 a realizat primele suveniruri care promovează orașul și la sfârșitul aceluiaşi an a fost premiat de WYL TV pentru cel mai bun proiect de voluntariat și implicare în viata comunităţii ploieștene. În primăvara anului 2014 a coordonat realizarea hărţii „Redescoperă Ploieștii”, prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului, tipărită în 6000 de exemplare. De la finalul anului 2015 este consilier al Fundaţiei Comunitare Prahova și membru fondator al Asociației „Iubesc Ploieștii”.

 

  2 Comments

 1. Ma mir ca nu apere in fotografii si Palatul Culturii, o clădire simbol a orasului.be drept, e o clădire construită inainte de comunism.

 2. OOO PROM TRADING hereby write to notify you of our company Services in facilitating successful business Transactions between Petroleum Buyers and reputable refineries existing in the Global Oil and Gas Market with the below objectives.
  i. Logistics of Oil Storage and Shipping.
  ii. Product Purchase.
  iii. Product Sales. etc…..
  Products as: JP54, JETFUEL A1, VIRGIN OIL D6, D2, MAZUT, LNG, EN590 10PPM etc.

  Contact name: Andrey Ankudimov.
  Email: tradeandsales.andrey@mail.ru
  SKYPE: tradeandsales.andrey
  WhatsApp: +79268065517

  We look forward to hear from you if you are into crude purchase.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!