Navigation Menu

PLOIEȘTI | Cinci cafenele unde să-ți petreci timpul liber când este frig afară

Longline Specialty Coffe (strada Bibescu Vodă nr. 3). Prima cafenea din Ploiești în care se servesc cafele de origine prăjite în România a luat naștere în vara anului 2016 din pasiunea pentru cafea a Iuliei Hardi, fostă campioană națională si internațională la tenis. Cafeaua bună, atmosfera primitoare și decorul minimalist merg perfect atunci când savurezi o cafea cu prietenii.

Coffe Han (bd. Republicii nr. 17-25) este cafeneaua anexată Restaurantului Mămăliguța din incinta Winmarkt Grand Center. Deschisă în decembrie 2016, în cafenea se servește o gustoasă cafea arabica, marca Doncafe. Ca un amănunt picant, cafeaua este făcută la expresorul pe care s-a desfășurat Consursul Național Barista din anul 2016!

Room 26 Coffebar (bulevardul Independenței nr. 26) a fost inaugurată în vara anului 2017 de către trei tineri antreprenori ploieșteni. Room 26 este camera unde te poti bucura de cafea de specialitate selectată cu atentie și de cele mai delicioase gofre belgiene din oraș. Cafeneaua este un loc este plin de culoare unde pasiunea si lucrul bine facut se îmbină armonios, într-un design alternativ.

Déjà Vu Cafe (strada Emile Zola nr. 4) este o cafenea cu ambianță pariziază deschisă în aprilie 2018, vis a vis de Curtea de Apel, de către doi tineri antreprenori ploieșteni. Gustul intens al cafelei Jezabel naște în vizitatori sentimentul de deja-vu atunci când o savurezi în liniștea cafenelei.

Kohi Coffee Shop (strada M. Kogălniceanu nr. 1) este cea mai nouă cafenea apărută în peisajul ploieștean. Inaugurată în august, anul acesta, și amenajată cu bun gust, Kohi Coffee Shop își așteaptă vizitatorii amatori de cafea arabica, proaspăt prăjită și măcinată. De încercat și fresh-ul delicios de portocale!

Tu ce cafenele frecventezi în oraș?

Corneliu Eugen Moraru a fondat grupul de iniţiativă „Iubesc Ploieștii” în septembrie 2010. În vara lui 2013 a realizat primele suveniruri care promovează orașul și la sfârșitul aceluiaşi an a fost premiat de WYL TV pentru cel mai bun proiect de voluntariat și implicare în viata comunităţii ploieștene. În primăvara anului 2014 a coordonat realizarea hărţii „Redescoperă Ploieștii”, prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului, tipărită în 6000 de exemplare. De la finalul anului 2015 este consilier al Fundaţiei Comunitare Prahova și membru fondator al Asociației „Iubesc Ploieștii”.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!