Navigation Menu

Ploieşti – un pol strategic al afacerilor româneşti în anul 2015

Aderarea României la Uniunea Europeană a deschis noi perspective pentru dezvoltarea Ploieştiului.

Ziarele naţionale cu profil financiar au relatat în această vară că doar corporaţiile americane din domeniul petrolier prezente în oraşul găzarilor au angajat până acum aproximativ 2.000 de ploieşteni. Pe de altă parte, anul acesta, companii gigant precum Lufkin, Federal Mogul, Snamprogetti/ENI sau Timken au anuţat că vor investi zeci de milioane de euro în extinderea sau construcţia de noi fabrici la Ploieşti, urmând să fie angajaţi sute de oameni în noile structuri care vor lucra pentru clienţii globali.

Toate acestea se întâmplă după ce în anul 2013, Ploieştiul a fost nominalizat de către „Business Magazin” ca fiind noul pol industrial al României, iar în anul 2014 a fost clasat de către revista „Forbes” pe locul IV în topul celor mai bune oraşe româneşti unde este indicat să faci afaceri.

cover212121212121

Surpriza placută a venit în acestă primăvară când, potrivit unui studiu realizat de site-ul Ookla Net Index, oraşul nostru oferă cea mai bună viteza medie internet de download (102.35 Mbps) din România, fiind pe locul trei în lume după Singapore şi Hong Kong.

Cum în ultimii ani companiile multinaționale s-au întrecut în a se stabili la Ploieşti, oraşul a devenit interesant şi pentru investorii în retail. Astfel, în perioada 2012 – 2013 s-au construit două mall-uri de ultimă generaţie, adevărate citadele ale consumului, totalizând investiţii de peste 100 de milioane de euro, unde ploieştenii îşi pot cheltui salariile şi petrece timpul liber.

Alte aproximativ 110 de milioane de euro sunt bani cu care Uniunea Europeană cofinanțează anul acesta proiectele de infrastructură din oraș, cele mai cunoscute fiind reabilitarea liniilor de tramvai și a hipodromului, precum și construcția pasajului suprateran Mărășești.

Ce înseamnă toate aceste informaţii puse cap la cap? Că pentru prima dată după perioada interbelică, Ploieștiul pare să aibă o evoluţie foarte bună din punct de vedere economic. Gestionate corect, toate aceste fluxuri de bani pot aduce și produce bunăstare locuitorilor, făcând din Ploiești un oraș al viitorului.

Corneliu Eugen Moraru a fondat grupul de iniţiativă „Iubesc Ploieștii” în septembrie 2010. În vara lui 2013 a realizat primele suveniruri care promovează orașul și la sfârșitul aceluiaşi an a fost premiat de WYL TV pentru cel mai bun proiect de voluntariat și implicare în viata comunităţii ploieștene. În primăvara anului 2014 a coordonat realizarea hărţii „Redescoperă Ploieștii”, prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului, tipărită în 6000 de exemplare. De la începutul anului 2016 este membru fondator al Asociației „Iubesc Ploieștii”.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!