Navigation Menu

PLOIEȘTI | Cinci localuri unde să ieși cu prietenii

Foarte des sunt întrebat despre localurile pe care le frecventez, recomand prietenilor sau turiștilor români și străini cărora le prezint Ploieștiul în plimbările urbane pe care le organizez. Așa că m-am gândit că această informație ți-ar fi de folos și ție:

Taverna Grecească Dionysos – Ploieștiul se laudă cu o comunitate grecească foarte activă pe plan cultural care de-a lungul timpului a jucat un rol important în istoria orașului. Cu o bucătărie specifică și o atmosferă pe măsură, taverna este locul de întâlnire și socializare a minorității elene și a amatorilor de mâncare grecească din oraș.

Restaurantul Mămăliguța – La inaugurarea din vara anului 2015, într-un spațiu generos din centrul comercial Winmarkt Grand Center, multă lume nu i-a dat șanse de reușită. Cu toate acestea, prin serviciile calitate bună pe care le oferă într-un decor specific, restaurantul cu bucătărie moldovenească a reușit să se impună pe piața ploieșteană.

Caffe Milano – Istoria restaurantului a început în primăvara anului 2015, când doi ploieșteni reîntorși acasă din Italia, au decis să ofere pasionațiilor de bucătărie italiană din oraș o nouă alternativă. Amenajat în stilul nordic, cu accente rustice, restaurantul a devenit rapid cunoscut în Ploiești pentru prânzul variat, piadinele, înghețata naturală și tiramisu servite într-o atmosferă mediteraneană.

Longline Specialty Coffe – Prima cafenea din Ploiești în care se servesc cafele de origine prăjite în România a luat nastere în vara anului 2016 din pasiunea pentru cafea a Iuliei Hardi, fostă campioană națională si internațională la tenis. Cafeaua bună, atmosfera primitoare și decorul minimalist merg perfect atunci când savurezi o cafea cu prietenii.

Room 26 Coffebar – Inaugurat în vara anului 2017 de către trei tineri antreprenori ploieșteni, cafeneaua este un loc plin de culoare unde pasiunea si lucrul bine facut se îmbină armonios, într-un design alternativ. Room 26 este camera unde te poti bucura de cafea de specialitate selectată cu atentie și de cele mai delicioase gofre belgiene din oraș.

Tu ce localuri frecventezi în Ploiești?

Corneliu Eugen Moraru a fondat grupul de iniţiativă „Iubesc Ploieștii” în septembrie 2010. În vara lui 2013 a realizat primele suveniruri care promovează orașul și la sfârșitul aceluiaşi an a fost premiat de WYL TV pentru cel mai bun proiect de voluntariat și implicare în viata comunităţii ploieștene. În primăvara anului 2014 a coordonat realizarea hărţii „Redescoperă Ploieștii”, prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului, tipărită în 6000 de exemplare. De la finalul anului 2015 este membru fondator al Asociației „Iubesc Ploieștii și consilier al Fundaţiei Comunitare Prahova.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!