Navigation Menu

Cinci locuri unde să-ți petreci timpul liber în primăvara asta

Începutul anului a adus la Ploiești o mulțime de noutăți în ceea ce priveste initiațivele private care aduc un plus de farmec orașului indiferent de gusturi.

După București și Iași, lanțul de cafenele 5 to go a ajuns în acest an la Ploiești. Cea mai nouă cafenea din oraș s-a deschis în decursul lunii februarie și deja se bucură de mare succes la ploieșteni! Cafeneaua este situată în Piața Victoriei nr. 7, în zona tarabelor de cărti . Toate produsele aflate spre vânzare au prețul unic de 5 lei. Vei fi servit cu amabilitate de Alina Pop, o foarte tânără antreprenoare.

5 to go

Credit foto: Bogdan Stoica

Tot începând cu luna februarie, Ploieștiul se laudă cu a treia anticafenea din ţară! Anticaffe New Experience s-a deschis pe str. Nicolae Titulescu nr. 40, în aproprierea Pieței Mihai Viteazul. La anticafeneaua ploieșteană se organizează evenimente nonconformiste și se găsesc o mulțime de cărți pe care merită sa le răsfoiesti. Cafeaua, fructele și biscuiții sunt din partea casei, oferite cu drag de poetul Liviu Drăghici, președintele Asociației „Ai carte“.

anticaffe

Orașul lui „Ce bei?“ nu își dezminte renumele! Pentru iubitorii de Ploiești, pe strada Bobâlna nr. 2, în vecinătatea bustului lui Radu Stanian s-a deschis recent Republicana Pub, primul bar din oraș având ca tematica Ploieștiul interbelic. Un loc unde se bea și mănâncă foarte bine care găzduiește diverse petreceri și evenimente organizate de Marius Neagu, component al trupei H8.

Credit foto: Bogdan Stoica

Pentru cei pasionați de muzică și artă teatrală, în această primăvară s-a deschis Art Academy pe strada Neagoe Basarab nr. 43. Canto, pian, balet, chitară, harpă celtică, artă teatrală și multe alte ateliere sunt periodic organizate la prima academie de arte din Ploiești fondată de talentatul profesor de canto Robert Marcaș.

art academy

Cu și despre oameni – Discuții fotografice este titlul celor mai noi întâlniri din sfera artei fotografiei care au loc lunar, în fiecare a treia marți, pe strada Golesti nr. 5. Invitații sunt fotografi, oameni de presă, publiciști, editori, artiști și alți pasionați de domeniul fotografiei. Gazda si moderatorul acestei serii de intâlniri este artistul fotograf Cătălin Munteanu, organizatorul Festivalului internațional de fotografie „Secvențe“. Locurile sunt limitate și accesul este gratuit deci grăbește-te să te înscrii la următoarea ediție!

secvente

Corneliu Eugen Moraru a fondat grupul de iniţiativă „Iubesc Ploieștii” în septembrie 2010. În vara lui 2013 a realizat primele suveniruri care promovează orașul și la sfârșitul aceluiaşi an a fost premiat de WYL TV pentru cel mai bun proiect de voluntariat și implicare în viata comunităţii ploieștene. În primăvara anului 2014 a coordonat realizarea hărţii „Redescoperă Ploieștii”, prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului, tipărită în 6000 de exemplare. De la începutul anului 2016 este membru fondator al Asociației „Iubesc Ploieștii”.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!