Navigation Menu

15 motive pentru care nu ar trebui să vizitezi Ploieștiul

O irosire completă a timpului tău liber.

 1. Aici nu găsești stiluri arhitecturale care datează din secolul XVIII-lea. Nimic special!

Muzeul Casa de Târgoveț (1785)

2. Este doar un zvon că bătrănul bulevard oferă un spectacol de culoare în fiecare anotimp

Bulevardul Independenței (sfârșitul secolului al XIX-lea)

3. Ploieștiul este orașul în care apusurile nu au farmec

Catedrala Sf. Ioan Botezătorul (anii ’30)

4. Și unde nu este nimic spectaculos de văzut

Halele Centrale (anii ’30)

5. Orașul are o istorie banală

Operațiunea Tidal Wave (1 august 1943)

6. Și nici casele nu se remarcă cu nimic

Casa Constantinescu Bordeni (anii ’30)

7. Statuile nu sunt reprezentative pentru libertățile cetățenești

Statuia Libertății (1881)

8. Și nu are clădiri impresionante

Sala Coloanelor/Palatul Culturii (anii ’30)

9. Și nici muzee care să te facă să vrei să-l vizitezi

Muzeul Ceasului (Casa Luca Elefterescu datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea)

10. Totul este gri și nimic nu te suprinde pe străzile lăturalnice

Casa familiei Vidali (fotografie realizată în 2014)

11. Și nu ai unde să-ți petreci sfârșitul de săptămână

Derby-ul de trap la Hipodrom (2014)

12. Ploieștenii sunt cunoscuți ca fiind oameni cărora nu le pasă de oraș

Moș Cioceanu dezăpezind intersecția care-i poartă numele în iarna 2014 – 2015

13. Care nu protestează pentru drepturile lor

Protest Colectiv (2015)

14. Și care nu-și susțin echipa locală. De ce ar face-o?

90 de ani de F.C. Petrolul pe Stadionul Ilie Oană (2014)

15. În plus, infrastructura nu ține pasul cu vremurile

Pasajul ReUnirea (2016)

Serios, de ce s-ar deranja cineva să viziteze Ploieștiul?

Corneliu Eugen Moraru a fondat grupul de iniţiativă „Iubesc Ploieștii” în septembrie 2010. În vara lui 2013 a realizat primele suveniruri care promovează orașul și la sfârșitul aceluiaşi an a fost premiat de WYL TV pentru cel mai bun proiect de voluntariat și implicare în viata comunităţii ploieștene. În primăvara anului 2014 a coordonat realizarea hărţii „Redescoperă Ploieștii”, prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului, tipărită în 6000 de exemplare. De la finalul anului 2015 este consilier al Fundaţiei Comunitare Prahova și membru fondator al Asociației „Iubesc Ploieștii”.

  17 Comments

 1. Unde este casa Vitali mai exact?

   • Casa Vitali este pe strada Intrarea Caminelor, care e o straduta mica, daca ajungi acolo nu ai cum sa o ratezi.

 2. interesant: vrei a promova ploescii, prin prezentarea vizuală a unor potenţiale obiective turistice şi, când te întreabă careva de amplasarea unui asemenea obiectiv, îl repezi. puţină atenţie la ce? pe gardul casei scrie că aceasta aparţine de republicii, care însă este un bulevard mărginit de blocuri. că or fi multe străduţe şi alei laterale care, în buna noastră tradiţie, poartă numele bulevardului, nu înseamnă că sunt uşor de aflat. puteai să dai un reper pentru cel interesat de respectiva casă: puţinei lui atenţii să-i adaugi puţina ta bunăvoinţă. bună metodă de promovare a oraşului!

  • Am copilărit în mahalaua lui Sf Vasile. Ne jucam in acea curte asa cum era initial de mare cand eram copii. Apoi a trecut timpul … Unde se afla … E simplu de aflat. Poti sa întrebi pe oricine stiu de la copii mici si pana la cei trecuti de prima tinerețe. I se mai spune si Casa cu statui. Este langa Biserica Sf Vasile din nordul orasului in dreptul intersecției cu sens giratoriu de la Caraiman supranumit ,,La doua tramvaie ” in spatele blocurilor de pe Bulevardul Republicii pe partea stângă asa cum mergeți spre Brasov. Se poate intra si pe langa Scoala Generala Nr 14 cunoscuta ca ,,Băieți si Fete” acum numita Sf Vasile.

   • De acord..Si eu am copilarit si invatat la faimoasa scoala nr 14(cea cu delimitarea ”Baieti” si “”Fete” si cunosc casa….A apartinut une familii de artisti, ultima fiind sculptorita ce a locuit pana prin anii 80 acolo..Dar, cat de mutilata a fost casa si curtea aferenta, cat de mutilata a afost si Scoala nr 14(inatai la cutremurul din 77′ si apoi prin sisstematizarea cam bezmetica facuta prin anii 87’…..Si , desi sunt ploiestean 100%, cu parere de rau, si in ciuda bunavointei afisate, nu avem (sau mai bine spus , nu mai avem))repere imoprante..3-4 cladiri ramase in picioarenu e un motiv sa te mandresti atat..Vezi ce s-a ales de fosta casa Consatinescu Bordeni, ajunsa o ruina..Asta sa vedem, ruinele a ce a fost?Sau ”Statuia Libertatii”, mutilata prin vopsirea marmurei cu un bronz ingrozitor(marmura vopsita in bronz….ce oroare), ..Si motiv de mandrie ca am fost bombardati si ca aia ce au facut-o ,au lovit, au distrus si acum ii ridicam la rang de eroi si aliati?Bulevarde au multe orase din romania, chiar mai frumoase …Si oricum, nu pangarite de rahat de ciara….Si chestia cu apusul, e colosala..De parca , numai in Ploiesti apune(cand si cand) apoteotic , soarele…………Asta o spune un ploiestean get-beget, trist ca am ajuns sa ne falim cu ruin, istorie cu bombe si apusuri de soare banale………A;, mai avem , cel putin in ultimii 28 de ani , ceva grozav…..Tot primari unul si unul..Mai rau ca astia , nici Atilla nu a fost!Gata, am terminat!

    • 👏👏👏👏 foarte bine spus
     Nici eu nu găsesc ceva așa extraordinar in aceasta promovare,o prostie mi se pare,sincer…..dar fiecare după cum vede lucrurile !

 3. Fain articol. Erau initial 10, intre timp ai mai gasit inca 5! :)))
  In ceea ce priveste batranul Bulevard… chiar ofera spectacol… mai ales de la London la Sud :))) un covor din excremente de ciori si un concert gratuit!
  Dar lasand totul la o parte, gunoaiele de pe strazi si strazile cu gropi de parca tocmai a avut loc un bombardament eu tot imi iubesc orasul si il vad frumos. Ca deh! Este o vorba…. “orice cioara isi lauda puiul”.
  Si da, orasul tine pasul cu vremurile. Printre cladirile vechi de patrimoniu lasate in paragina, se ridica impozant chiciuri arhitecturale din sticla.
  Nu am cum sa nu fiu carcotasa. Nu critic ce promovezi tu, pentru ca ce promovezi chiar merita promovat. Critic ce s-a aprobat de-a lungul anilor….

  • Ma bucur ca ma mut de la sud, pentru ca ciorile ma trezesc in fiecare noapte. Stau la etajul trei si vin pe acoperisuri, iar noaptea, cand dorm cu geamul deschis… atata imi trebuie! Cat despre mirosul de la ele, intre London si sud, mai ales cand ploua, e ingrozitor! Nu mai zic ca nu te poti aseza pe o banca, in aceasta zona! Parca am fi in epoca primitiva! Nu inteleg cum de nu pot face nimic cu acele cuiburi, e chiar atat de greu macar sa le rareasca?!! Macar bine ca dau cu solutii contra capuselor, insectelor etc.

 4. Ai uitat Gara de Sud,cu un recunoscut restaurant unde se serveau cele mai bune icre in perioada interbelica, monument prea putin respectat de edilii de azi,, si restaurantul Berbec unde se incheiau petrecerile bucurestenilor cu dare de mana, alta cladire reprezentativa, muzeul Petrolului – aici a existat prima instalatie de extractie si de rafinare….Liceul Caragiale care a format cateva personalitati, si..cred ca mai sunt ….

 5. Ca toti Ploiestenii “de bastina” imi iubesc orasul meu de suflet. Dar trebuie sa recunoastem ca Ploiestiul a ramas o urbe trista fara multa personalitate si lipsita ( cu cateva exceptii semnalate in articol) de atractivitate. Toti Primarii care s’au perindat dupa WW2 n’au incercat nimic pt sistematizarea orasului si transformarea lui intr’un oras modern . In afara de axa N-S si 1/2 din cea V-E orasul este impanzit de o retea de ulite strambe si ponosite cu putine cladiri arhitectonice. Cand observ Brasovul cu transformarile realizate quasi recent rezultand intr’un sistem stradal cu largi bulevarde si apoi strazi pietonale cu restaurante si pub-uri pline de lume seara de seara. Nu regret de a ma instala in adoua casa la Brasov, oras f cosmopolit si nu la Ploiesti.

 6. IN PLOIESTI NU SE INTAMPLA NIMIC..si primarul liberal de acum este unul dintre cei mai slabi pe care i-a avut orasul;nu exista nciun parc mare si sigur in care sa te plimbisau sa stai in oras ( exclud bucovul si paulestii), bulevardul este uscat si mizerabil si parcu ldin centru este conventional si prea plin de asfalt , parcul de la gar de sdu , infect si dubios..practic nu exista o preocupare constanta sau ca intentie pentru spatiile verzi..transportul in comun este la voia soferilor desi este partial subventionat de primarie deci de cetateni, vare mori de cald iarna ingheti de frig desi cel putin in primii ani cand au apaut troleibuzele articulate aveau aer conditionat ; in conditiile in care biletele sunt mai scumpe ca in alte orase inclusiv bucuresti iar abonamentele sunt practic aproape valoarea biletelor pe o luna ..pietele sunt ca vai de ele..fiind deschise in general iarna cei care vand ingheata de frig si vara se sufoca de caldura..nu sunt moderne nu au facilitati ( toalete, bai ,spatii cat de cat decente de depozitare,etc)de multe ori sunt improvizate si fara autorizatie asa ca oamenii impanzesc zonele cu fecale si urina pe la coltul blocurilor, ganguri ,spatii verzi.. noua directiva europeana privind colectarea selectiva a gunaoielor i-a prins nepregatiti dar nici cu preocuparea in vreun fel sa caute o solutie.. populatia nueste informata si practic nu exista logistica acestei colectari..nu ai unde sa le duci chiar daca le-ai alege..hai sa nu mai visam ..char daca ies niste bani de aici..

 7. Buna ziua,

  Am fi interesati de o colaborare in legatura cu concursuri de fotografii initiate de Alliance Française din Paris.

  Poate dvs reusiti sa ajungeti la un public amator….care sa indrageasca arta fotografica …

  Multumim !!!

 8. Ne iubim sau nu locurile copilariei??Cat inseamna ptr noi strazile si locurile de joaca impreuna cu prieteni?Toate inseamna viata noastra,copilaria noastra!Eu multumesc celor ce fac acest efort de a mentine vie in memorie Ploiesti ul asa cum a fost in vremea copilarie!!Restul??Doar cârcotaşi!!!Iubiți Ploieştiul,va recomand.

 9. Hahaa, poza cu Andrei, la silent walk e facuta de mine…au furat-o unii din moldova, un ziar moldovenesc si i-au dat alta semnificatie, idiotii…le-am scris si nu mai stiu nimic…ei au pus-o la un articol de genul ca studentii romani vor unire cu cei moldoveni!…super. ma simt onorat ca ati folosit si poza mea. cu semnificatia adevarata!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!