Festivalul internațional de film Ploiești (PIFF)

Festivalul internațional de film Ploiești (PIFF)

Festivalul International de Film Ploiesti aniverseaza anul acesta cea de-a 5-a editie si va avea loc in perioada 16-19 iunie, la Cinema City din AFI Palace Ploiesti. PIFF 2016 aduce, ca in fiecare an, cele mai noi si captivante scurtmetraje din intreaga lume, iar Ploiestiul se transforma pentru cateva zile intr-un hub cultural, datorita programului divers, original si consistent.

Festivalul are trei sectiuni:

  • COMPETITIA INTERNATIONALA DE SCURTMETRAJE;
  • FILMELE DIN AFARA COMPETITIEI;
  • EVENIMENTELE CONEXE.

 

In cadrul Competitiei Oficiale de scurtmetraje vor rula 15 scurtmetraje de gen, din 11 tari diferite.  FANTASY, THRILLER, HORROR si SCIENCE-FICTION sunt cele patru genuri ale competitiei, care ii vor face pe spectatori sa treaca de la un tip de emotie la altul, cu viteza si precizia unui carusel. Competitia va oferi spectatorilor 10 premiere romanesti, 1 premiera europeana, 1 premiera internationala si 1 premiera mondiala. Aceasta va fi jurizata de nume importante din domeniul cinematografiei, care vor acorda la final Trofeul PIFF 2016.

Filmele care sunt selectionate in afara competitiei vor fi impartite in patru programe speciale, in functie de genurile carora le apartin:

  • DARK COMEDY NIGHT (comedie neagra);
  • LOVESTORY SPECIAL (sectiune dedicata povestilor de dragoste neobisnuite);
  • EXPERIMENTAL (filme experimentale);
  • WAR ZONE (sectiune noua, dedicata filmelor ce trateaza subiecte legate de razboi si de revolutie).

Evenimentele conexe cuprind concerte cu artisti locali, masterclass-uri, intalniri cu regizorii veniti din toata lumea, proiectii si evenimente speciale. In deschiderea si in incheierea festivalului, vor rula, in premiera, doua lungmetraje de gen. Dupa proiectia filmelor din cadrul PIFF 2016 se vor organiza sesiuni de Q&A, unde spectatorii vor putea interactiona cu realizatorii filmelor vazute si vor putea afla detalii despre productia lor.