Navigation Menu

Crăciunul aduce la Ploiești un târg de poveste

Târgul de Crăciun din Ploiești de anul acesta are șanse să fie un real succes! Acesta este pariul meu cu voi. Știu, o să spuneți că sunt nebun, având în vedere experiențele neplăcute din ultimii ani, însă … așteptați să vă spun ce mă determină să spun acest lucru!

  Cristian Mihai Ionescu

În primul rând, Târgul de Crăciun de anul acesta vine cu un nou concept integrat, adaptat la arhitectura orașului, gândit de aceeași companie – Produktiv Assets SRL  care în vară a organizat Festivalul Medieval pe bulevardul Independenței. Să ne aducem aminte că în trei zile de festival, peste 20.000 de ploieșteni au participat la acel eveniment, transformându-l într-unul de succes!

Apoi faptul că evenimentul pe care Asociația Iubesc Ploieștii l-a creeat pe Facebook a fost foarte bine primit de public în mediul on-line. La ora la care scriu acest articol, aproape 10.000 de persoane din toată țara și-au manifestat interesul pentru a participa!  Mulți ploieșteni, din dorința de a se mândri cu Târgul de Crăciun organizat la noi în oraș, și-au invitat rudele și prietenii din toată țara, aducându-i notorietate în mediul internauților. Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim persoane din București, Buzău, Brăila, Galați și Târgoviște dornice să viziteze anul acesta Ploieștiul cu ocazia Târgului de Crăciun. Așadar, cu puțin efort din partea tuturor celor implicați în proiect și mai multă promovare pozitivă, târgul poate fi un magnet pentru locuitorii orașelor din sud-estul României!

Nu în ultimul rând faptul că anul acesta, Târgul de Crăciun din Ploiești a fost nominalizat pe unul din blogul pasionaților de călătorie din România printre cele mai frumoase din România, alături de cele ale orașelor București, Sibiu, Timișoara, Cluj, Brașov sau Oradea!

Așadar, de ce nu și-ar propune Ploieștiul să organizeze an de an un Târg de Crăciun care să atragă turiști în oraș?

Corneliu Eugen Moraru a fondat grupul de iniţiativă „Iubesc Ploieștii” în septembrie 2010. În vara lui 2013 a realizat primele suveniruri care promovează orașul și la sfârșitul aceluiaşi an a fost premiat de WYL TV pentru cel mai bun proiect de voluntariat și implicare în viata comunităţii ploieștene. În primăvara anului 2014 a coordonat realizarea hărţii „Redescoperă Ploieștii”, prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului, tipărită în 6000 de exemplare. De la finalul anului 2015 este membru fondator al Asociației „Iubesc Ploieștii” și consilier al Fundaţiei Comunitare Prahova.

    1 Comment

  1. IN CARE PLOIESTI ,CA SUNT DOUA ORASE ,UNU CEL MARE SI MAI ESTE UNU PE CENTURA DE VEST PLOIESTI ,AMANDOUA DESPARTITE DE CENTURA DE VEST A PLOIESTIULUI ?

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!