Navigation Menu

Bine ați venit / Welcome

O vizită în Ploiești este o experiență aparte. Afectat de cutemure, șubrezit de bombardamente aeriene și demolat masiv în perioada comunistă, orașul poartă amprenta unei istorii zbuciumate. Dar trecutul său nu este numai o simplă înșiruire de întâmplări nefericite, fiindcă aici s-a construit prima rafinărie de petrol din lume, aici a fost găzduit țarul Alexandru al II-lea și tot aici s-a proclamat Republica din 1870. Cu o zestre arhitecturală variată şi cu un potenţial uman excepţional, Ploieștiul a dat ţării şi lumii valoroşi oameni de cultură şi sportivi de maximă performanţă. Este în același timp centru industrial cu o vechime de peste 150 de ani, dar și singurul oraș românesc căruia i s-a dedicat o simfonie și care a găzduit primul festival de jazz din România. Toate acestea şi multe altele fac din Ploieşti un loc care merită să fie descoperit şi redescoperit.

Visiting Ploiești is a unique experience. Affected by earthquakes; destroyed by aerial bombardments; and massively demolished during the communist era; the city bears the mark of a stormy history. But its past is not just a simple sequence of unhappy events because, here, the first oil refinery in the world was built; here, Tsar Alexander II of Russia was accommodated; and here, the Republic was proclaimed in 1870. With a diverse architectural heritage and remarkable human potential, Ploiești has given the country and the world a fine cultural elite, and amazing sports people. It’s, at the same time, an industrial centre with a history of over 150 years, but also the only Romanian city with a dedicated symphony and which hosted the first Romanian jazz festival. All these and many more reveal Ploiești as a place which deserves to be discovered and rediscovered.

    2 Comments

  1. Sustin si eu ideea.Maine ma duc la concertul de la Busteni (Palatul Cantacuzino).
    Daca si in Ploiesti veti organiza activitati de sustinere a culturii romane,cu participare prestigioasa din Romania si din lume,la care eventual sa racordati si artisti sau creatori mai tineri,sigur o sa vin si eu.

  2. Mam nacut in Ploisti si am plecat in anul 1961. Am locuit pe strada I.C.Frimu 25. Stiu ca numele sa scimbat dar nu stiu care ieste. As vrea sa stiu. Multumesc mult
    Rena

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!